Portekiz

Portekiz Oturma İzni ve Avrupa Birliği Serbest Dolaşım Hakkı

Portekiz hükümeti 2012 yılından beri Golden Visa programı ile oturma izni ve  26 Schengen ülkesinde serbest dolasım hakkını vermektedir.
 
Sadece 350.000€’dan başlayan gayrimenkul yatırımı ile oturum izni alınabilmektedir. Gayrimenkul yatırımınız konut veya ticari olabilmektedir. Gayrimenkul kiraya verilerek gelir elde edilebilmektedir. 
 
Tek bir yatırım ile oturma izni birinci derecedeki tüm aile fertlerinizi de kapsamaktadır. (Eş, 21 yaşın altındaki çocuklar veya ekonomik olarak yatırıcıya bağlı çocuklar, anne-baba)
 
Portekiz oturma izni aynı zamanda yatırımcı ve Golden Visa’ya başvuran aile fertlerine çalışma izni hakkını da vermektedir. 
 
Portekiz Hükümeti, 5 yıllık oturma izni sonunda koşulsuz olarak Portekiz Vatandaşlık Hakkını vermektedir. 
 
Portekiz’de ikamet etme zorunluluğu bulunmamaktadır. İlk yıl 7 gün, sonraki  yıllarda her 2 yılda toplam 14 gün Portekiz’de geçirmek yeterlidir.
 
6 yıl içinde Avrupa Birliği vatandaşlığı ve bu ülkelerde daimi yaşama ve çalışma hakkını elde edersiniz. 
 
Portekiz’de sadece ilgili kira geliriniz üzerinden vergi ödersiniz. Diğer ülkelerdeki gelirleriniz vergiye tabi değildir. 
 
Neden Portekiz?
  • Yüksek hayat standartları

  • Kolay ve güvenilir yaşam şartları

  • Haftanın her günü günde 3 uçuş̧

  • Avrupa, Afrika ve Güney Amerika ile ticari köprü

  • Avantajlı ve düşük vergi politikası

  • 1,9% 'dan başlayan kredi faizleri

  • Düşük maliyetli şirket kurma şansı

  • Avrupa Birliği vatandaşlığı ve Portekiz Pasaportu hakkı 
  • Bütün ailenizle birlikte alternatif yaşam fırsatı 
Koşullar:
  • Portekiz Hükümetinin belirlediği aşağıdaki tutarlarda gayrimenkul yatırımı yapılması
  • 500.000€ Yatırım –  Kısıtlama yoktur. (Geri dönüşü en yüksek olacak yatırım alternatifi budur.)
  • 350.000€ Yatırım – Şehirlerde 30 yaşından yüksek ve renovasyona ihtiyacı olan yapılarda. (Yatırım bedeline yapılacak renovasyon giderleri de dahildir)
  • Minimum yatırım tutarının Portekiz dışındaki bir ülkeden bankaya transferinin yapılması
  • Minimum yatırım tutarının mortgage olmadan alınması. (Üzerindeki tutarlar için kredi alınabilmektedir)
  • Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülke vatandaşı olmak
  • Yatırımcının ve Golden Visa’ya başvuran aile fertlerinin adli sicil kaydının bulunmaması

Son Görüntülenenler

Sonuç yok.